Verbeter jullie relatie (met begeleiding)

Deze tekst is geschreven vanuit het perspectief van de man/vrouw relatie. Ook de verschillen tussen mannen en vrouwen komen in de training aan bod. We beseffen dat er ook man/man en vrouw/vrouw relaties zijn, ook zij kunnen uiteraard gebruik maken van deze training.

Deze training is geschikt voor jullie als:

 • jullie relatie wel een zetje kan gebruiken
 • jullie beter met elkaar willen leren communiceren
 • jullie meer inzicht willen krijgen in elkaars rol in julie relatie

Informatie over “Verbeter jullie relatie”

Soms gaat het even niet meer van zelf in een relatie. Dan kun je wel wat hulp gebruiken om weer op het goede spoor te komen. Relaties gaan immers niet vanzelf:  een relatie moet onderhouden worden. Deze online training biedt de mogelijkheid om op verschillende vlakken de relatie te verbeteren.

Hoe werkt “Verbeter jullie relatie”

De training bestaat uit vier delen. Je krijgt een persoonlijke coach (een gediplomeerde maatschappelijk werker) gedurende de gehele training. Deze coach begeleidt je gedurende de hele cursus. Als je start met de cursus dan krijg je het eerste deel van de cursus opgestuurd. Je kunt deze training individueel doen, maar het beste effect bereik je door hem met je partner te doen!

Elk deel bestaat uit een stuk theorie en een opdracht. De opdrachten zijn bedoeld om je meer inzicht te geven in je eigen gedrag. Als je de opdrachten die bij het deel waar je mee bezig bent gemaakt hebt, dan stuur je de opdracht naar je coach. Je coach zal je dan feedback geven op de door jou gemaakte opdracht en stuurt je het volgende deel op. Natuurlijk mag je altijd tussendoor vragen stellen aan je coach: we willen niet dat je blijft wachten met dingen die je dwars zitten!

Inhoud van de training

Thema’ss die aan de orde komen zijn onder andere:

 • Communicatie
 • In communicatie kan veel mislopen doordat men elkaar slecht ‘verstaat’. Er wordt gekeken waar die verstoring van communicatie plaatsvindt.
 • Mannelijkheids- en vrouwelijkheidscoderingen
 • In de hoofden van mannen en vrouwen zetten zich beelden, normen, ideeën en gedachten vast over hoe je denkt dat je je behoort te gedragen en te voelen. Je kunt last hebben van deze coderingen.
 • Positief denken
 • Hoe je denken je doen beïnvloedt.

De opbouw van de training

 • Deel 1: Communicatie is een vak apart
 • Deel 2: We zijn allemaal verschillend hetzelfde
 • Deel 3: Hoe je denken je doen beïnvloedt
 • Deel 4: Ruzie maken doe je zo!

Vragen

Als je geïnteresseerd bent in “Verbeter jullie relatie”, maar je weet niet of de training geschikt voor je is, dan kun je ons altijd vrijblijvend je vraag stellen. Je kunt je natuurlijk ook meteen aanmelden.

Steunpunt Huiselijk Geweld

Soms lopen ruzies uit de hand en wordt er zelfs geweld gebruikt binnen relaties. Binnen Zuid-Oost Brabant zijn er special professionals die juist met deze thema’s met jullie aan de slag kunnen.

Bekijk bijvoorbeeld eens onze film over de innovatieve Time Out! app: Filmpje Time Out! app. Hierin wordt uitgelegd hoe de app werkt en hoe jullie hier gebruik van kunnen maken. De app is een hulpmiddel dat gebruikt kan worden in partnerrelaties waarbij ruzies uit de hand lopen. Een professionele begeleider helpt de app in te stellen. De app is ontwikkeld door Steunpunt Huiselijk geweld, hier lees je meer informatie, ook over hoe je aan kunt melden: Steunpunt Huiselijk Geweld.


Delen

Medewerkers

Wie zijn wij?

“Ieder mens heeft een eigen leerstijl. Daarom kun je op JouwHulpOnline lezen, video kijken en met ons praten via de chat”

Quotes

Educatie is het krachtigste middel dat er bestaat om de wereld te veranderen

-Nelson Mandela