Sollicitatietraining voor jongeren

Zoek je een stageplek, wil je graag een bijbaantje of vakantiewerk, of wil je aan de slag in een vaste baan? Voor stage of werk moet je laten zien wie je bent en waarom je bij het bedrijf past, kortom: je moet solliciteren.

Solliciteren begint in de meeste gevallen met een vacature en een sollicitatiebrief. Als deze in de smaak valt, word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek waarin je laat zien waarom jij geschikt bent voor de beschikbare baan. Maar ook als er geen vacature bij een bedrijf is, kun je solliciteren. Zorg er daarom voor dat je Curriculum Vitae (CV) altijd up-to-date is en dat je op social media als LinkedIn goed vindbaar bent.

Twijfel je over de juiste aanpak? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij solliciteren? Volg dan de training ‘Sollicitatietraining voor jongeren’ op onze website. Je kunt er direct en zelfstandig mee aan de slag. Heb je specifieke vragen, of wil je graag dat er iemand met je mee kijkt? Meld je dan hier aan voor hulp.

De training bestaat uit 4 delen:

  1. Een CV maken
  2. Een geschikt bedrijf vinden
  3. Een brief schrijven
  4. Een sollicitatiegesprek voeren.

Delen

Medewerkers

Wie zijn wij?

“Ieder mens heeft een eigen leerstijl. Daarom kun je op JouwHulpOnline lezen, video kijken en met ons praten via de chat”

Quotes

Je hoort mij wel, maar luister je ook

-Anoniem