Sollicitatietips

Op zoek naar een baan? Hierbij een aantal tips:

  • Zorg dat je je sterke en ‘zwakke’ kanten kent en ben hierover eerlijk tegenover jezelf.
  • Kijk naar je CV. Waarom heb je bepaalde keuzes gemaakt? Waarom hebn je de dingen, die je niet leuk vond toch doorgezet of waarom ben je hiermee gestopt? Wat heb je ervan geleerd en hoe heeft deze ervaring weer geleid tot andere keuzes? Stel jezelf kritische vragen: wie? wat? waarom? wanneer?
  • Belangrijk om structuur in de dag aan te houden en tijd te besteden aan solliciteren en je te oriënteren op de arbeidsmarkt
  • Bel met degene, die genoemd staat als contactpersoon in de vacaturetekst en stel relevante vragen
  • Maak gebruik van je netwerk en vertel zoveel mogelijk mensen dat je een baan zoekt
  • Krijg je een uitnodiging voor gesprek? Zorg dan dat je op tijd bent en zoveel mogelijk over dat bedrijf te weten komt voordat je er naartoe gaat. Stel tijdens het gesprek enkele vragen over het bedrijf of over de fuctie. Hiermee laat je zien dat je geïnteresseerd bent in het bedrijf en de functie. Wees kritisch en netjes, maar niet te bescheiden.
  • Je eerste indruk is bijzonder belangrijk en wordt binnen de eerste minuut gevormd. Deze eerste indruk bestaat uit een aantal zaken, die een belangrijke rol spelen. De allereerste indruk laat je achter met  je gezicht en je handdruk; houd oogcontact wanneer je een hand geeft en toon een vriendelijke glimlach. Gebruik je lach (ook met je ogen) nog enkele malen in het gesprek. Het is belangrijk dat je fris en verzorgd gekleed gaat. Stem je kleding af op het bedrijf, maar kies wel kleding, waar je je niet ongemakkelijk in voelt. Praat rustig met kleine pauzes.
  • Mocht je toch worden afgewezen, is het verstandig om na te bellen en te vragen naar de reden, welke indruk je hebt gemaakt en of er binnenkort nog andere vacatures te verwachten zijn.

Als je er niet uitkomt of graag wil overleggen met iemand, kom dan naar de chat!

Medewerkers

Wie zijn wij?

“Ieder mens heeft een eigen leerstijl. Daarom kun je op JouwHulpOnline lezen, video kijken en met ons praten via de chat”

Quotes

Elke keer als je aan iets denkt wat nog niet is, denk je aan iets wat niet bestaat

-Pavel Somov