School

Problemen op school? Dat is jammer, want een studie volgen en je diploma halen is belangrijk! Met de juiste studie leg je de basis voor de rest van je leven. Wat wil je bereiken? Ook maakt studeren je vaak zelfstandig zodat je leert op je eigen benen te staan. Onafhankelijk zijn is toch ook jouw droom? Maar het houdt niet op als je klaar bent met je studie. Het is belangrijk je leven lang te leren, om economisch en maatschappelijk zelfstandig te zijn en te blijven. Blijf investeren in jezelf, volg een opleiding of cursus. Maar hoe pak je dit nu aan? Hoe vind je een studie of opleiding die goed bij je past en aansluit op je wensen? De juiste studie kiezen is vaak lastig. Doe een interessetest.

Lig je wakker van school of je studiekeuze?

Problemen op school, pak ze aan!

Als je eenmaal een keus hebt gemaakt, is het fijn als je op de juiste plek zit en de school bij jou past! En natuurlijk niet onbelangrijk: of je vrienden hebt en ook plezier hebt op school. Cijfers leiden soms tot grote zorgen. Haal je dit jaar nog wel? Misschien komt het doordat je thuis problemen hebt, waardoor je prestaties op school minder zijn? Of komt het doordat je niet lekker in je vel zit? Ook kan pesten een grote rol spelen, lees hier alles over pesten.

Schoolmaatschappelijk werk

Wil je in contact komen met de schoolmaatschappelijk werker van jouw school, dan kan dat via dit formulier. Op deze pagina lees je meer over de werkwijze van schoolmaatschappelijk werk.

Ouders

Je weet als ouder precies hoe je kind in elkaar steekt. Je weet hoe het thuis met zijn ontwikkeling en opvoeding gaat. School weet hoe het gaat met de ontwikkeling van je kind op school. Het is belangrijk om goed samen te werken! Het kan ook zo zijn dat de school niet aansluit bij de leerstijl van je kind of dat er problemen zijn waardoor de leerresultaten tegenvallen. Je kind spijbelt misschien wel, of heeft problemen met medeleerlingen en leerkrachten. Ook kan het zijn dat je kind gepest wordt. Wat kun je hieraan doen als ouder? Hoe ondersteun je jouw kind? Op welke wijze kun je in gesprek gaan met de leerkracht?  Je kunt ons ook altijd direct een vraag stellen.

Delen

Medewerkers

Wie zijn wij?

“Ieder mens heeft een eigen leerstijl. Daarom kun je op JouwHulpOnline lezen, video kijken en met ons praten via de chat”

Quotes

Surround yourself with those who make you happy

-Anoniem