Ruzie en geweld

Ruzie, hoe los je het op?

Thuis, op het werk, op school of met buren kan onenigheid soms hoog oplopen. Bij ruzies kunnen mensen niet meer naar elkaar luisteren. Ze horen vaak alleen de dingen die hun eigen gelijk bevestigen. Ruzies zijn snel gemaakt, maar veel mensen vinden ruzies oplossen moeilijk. Vaak hebben mensen na een ruzie spijt van hetgeen ze gezegd hebben en vinden ze het moeilijk hierop terug te komen. Je wilt immers niet de eerste zijn die toegeeft. Die ander was toch ook fout!

Lig je wakker van een ruzie, maar wil je niet de eerste zijn die toegeeft?

We kunnen je helpen om gebeurtenissen, gedachten en gevoelens uit elkaar te halen. Zo kunnen we je nieuwe mogelijkheden aanreiken waardoor ruzies oplossen makkelijker wordt. Daarnaast kunnen we je leren hoe je ruzies kunt voorkomen, of conflicten beter uit kunt spreken met elkaar, door te luisteren en elkaar uit te laten spreken, je wensen en verwachtingen te uiten in plaats van verwijten te maken en de ander op een constructieve manier aan te spreken op gedrag. Leer ook zelf kritiek te ontvangen. Heb je ruzie in je relatie? Leer beter met elkaar te communiceren. Volg de training Verbeter jullie relatie.

Escalerende ruzies en geweld

Heb je te maken met ruzie of geweld in je relatie? Dit kan een ernstige bedreiging zijn voor de veiligheid van jou en/of je gezin. Herken de signalen van geweld! Kun jij of je partner de boosheid niet op tijd stoppen? Bekijk de training “Omgaan met mijn boosheid”. In deze training leer je naar jezelf te kijken, en hoe je op een goede manier met jouw boosheid kunt omgaan. Als je geïnteresseerd bent, maar je weet niet of de training geschikt voor je is, dan kun je ons altijd vrijblijvend je vraag stellen.

 

 

Delen

Medewerkers

Wie zijn wij?

“Ieder mens heeft een eigen leerstijl. Daarom kun je op JouwHulpOnline lezen, video kijken en met ons praten via de chat”

Quotes

Educatie is het krachtigste middel dat er bestaat om de wereld te veranderen

-Nelson Mandela