Gezin en opvoeding

Het gezin waarin kinderen opgroeien en ontwikkelen, speelt een belangrijke rol.  Het vormt voor kinderen de veilige basis om voldoende bagage mee te kunnen nemen voor de rest van hun leven. Een gezin kan uit biologische ouders en hun kinderen bestaan. Ook alleenstaande ouders of samengestelde gezinnen worden hiermee bedoeld! Gezin en opvoeding zijn onlosmakelijk verbonden. Er is een continue wisselwerking tussen jezelf, je relatie en de opvoeding van je kind. Opvoeden is een mooie en soms uitdagende taak voor ouders. Iedere ouder heeft weleens een vraag over de opvoeding van zijn kind. Soms is dat een kleine vraag, soms een grote. Soms kom je er samen uit, andere keren heeft het impact op je relatie. Opvoeden is mooi, maar niet altijd makkelijk. Je wilt het beste voor je kind. Hoe pak je het aan? Wat doet het met jou?

Moet je nu boos worden, streng zijn of helpt belonen beter? Vraag advies als je er niet uitkomt!

Gezin en opvoeding

Kinderen die ‘s avonds niet alleen willen gaan slapen. Het kan tot veel frustraties leiden. Moet je nu boos worden, streng zijn of helpt belonen beter? Hoe voel jij je als je kind het buitenbeentje lijkt te zijn en moeilijk vriendjes kan maken. Hoe ga je ermee om als je peuter niet wil eten? Kleine kinderen, kleine problemen. Grote kinderen, grote problemen. Pubers zoeken hun eigen weg en zetten zich soms af tegen ouders. Het kan veel moeite kosten om je kind los te laten op de weg naar volwassenheid. Wat doe je als je kind spijbelt van school en verkeerde vrienden lijkt te hebben? Je moet er toch niet aan denken dat je kind in aanraking komt met drugs of loverboys!

Opvoeden gaat niet vanzelf en veel ouders lopen tegen vragen en problemen aan over de opvoeding van hun kinderen. Grenzen stellen lijkt logisch, maar is in de praktijk niet altijd makkelijk. Belangrijk is ook dat je zelf lekker in je vel zit en dat je relatie fijn is. Opvoeden, relatie, je eigen gezondheid. Het hangt allemaal met elkaar samen in jouw gezin. Een kant en klare handleiding bestaat niet. Het is een leerproces, waarbij het belangrijk is eerlijk naar jezelf te kijken, benoem de goede en minder goede zaken en durf iets nieuws uit te proberen.

Delen

Medewerkers

Wie zijn wij?

“Ieder mens heeft een eigen leerstijl. Daarom kun je op JouwHulpOnline lezen, video kijken en met ons praten via de chat”

Quotes

Surround yourself with those who make you happy

-Anoniem