Echtscheiding

Hulp bij echtscheiding

Soms gaat het niet meer vanzelf in een relatie, scheiden kan dan een optie zijn. Wil je jullie relatie juist nog een kans geven, ondanks de relatieproblemen? In onze training ’Verbeter je relatie’ leer je hoe je jouw relatie met je partner kunt verbeteren.  Zijn jullie relatieproblemen niet meer op te lossen en heeft één van jullie de woorden ‘Ik wil scheiden’ al uitgesproken? JouwHulpOnline helpt om in goed overleg uit elkaar te gaan.

Scheiden is ingewikkeld en kan pijnlijk zijn voor jou, je partner, de eventuele kinderen en je omgeving. Misschien wilde je helemaal niet scheiden of mogelijk heb jij zelf de beslissing genomen. Hoe dan ook: bij een echtscheiding is het belangrijk om rekening met elkaar te houden, om naar elkaar te luisteren en met elkaar te blijven praten. Dat maakt het makkelijker om na de scheiding je leven weer op de rit te krijgen. Hoe moeilijk dat nu ook lijkt.

Eerste stap bij scheiden

Tijdens een scheiding spelen natuurlijk allerlei emoties, gevoelens en praktische zaken een rol. Misschien maak je je zorgen over geld, is er een ander in het spel? Ruzie en verwijten over en weer maken het lastig om op een goede en prettige manier uit elkaar te gaan. Probeer daarom een punt te zetten achter de conflicten en durf elkaar los te laten: dat is de eerste stap bij een scheiding.

Ga in goed overleg uit elkaar

Voorkom dat jouw scheiding een vechtscheiding wordt. Vraag op tijd om hulp, win advies in en praat met een mediator. Uit onderzoek blijkt dat mensen die hulp bij hun scheiding krijgen en met behulp van een mediator uit elkaar gaan, vaak veel beter in staat zijn om later weer een gezonde band met elkaar te hebben.

Zeker als er kinderen in het spel zijn, is het extra belangrijk om een vechtscheiding te voorkomen. Als ouders niet meer normaal met elkaar communiceren, worden de belangen en emoties van de kinderen al snel over het hoofd gezien. Je wilt het beste voor je kind: laat je scheiding niet eindigen in een vechtscheiding.

Contact

Wil je jouw relatieproblemen oplossen? Overweeg je te scheiden of ervaar je problemen bij je scheiding? Heb je te maken met een vechtscheiding of wil je dit voorkomen? Neem voor hulp bij echtscheiding contact met ons op. Deskundige hulpverleners van Lumens helpen je om op jouw manier weer grip op jouw leven te krijgen. We bieden hulp op maat, op de manier die bij jou past.

Delen

Medewerkers

Wie zijn wij?

“Ieder mens heeft een eigen leerstijl. Daarom kun je op JouwHulpOnline lezen, video kijken en met ons praten via de chat”

Quotes

Soms vergeef je mensen simpelweg omdat je geen afscheid wilt nemen

-Anoniem