Geld besparen doe je zo! Tips.

Hieronder vind  je een paar handige tips waarmee je bij het doen van dagelijkse activiteiten zoals boodschappen doen, sporten en energieverbruik in huis, veel geld kunt besparen. Doe er je voordeel mee!

Kinderen

Gezinnen met een kleine portemonnee moeten soms diep in de buidel tasten om hun schoolgaande kinderen mee te laten doen aan activiteiten op school én daarbuiten. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van een schoolkamp of contributie voor de voetbalclub of toneelvereniging. Ook computers en andere schoolmaterialen zijn niet goedkoop. De Stichting Leergeld ondersteunt ouders financieel zodat ook hun kinderen deel kunnen nemen aan deze activiteiten. Kijk voor meer informatie op www.leergeld.nl. Nieuw schooljaar? Koop alleen de hoognodige schoolspullen voor je kind. Wacht met de rest totdat het schooljaar een paar dagen oud is. Veel artikelen zijn dan flink afgeprijsd. Ieder kind moet kunnen sporten. Bewegen kan goedkoop (fietsen, rennen,spelen), maar het is natuurlijk ook leuk en leerzaam om mee te doen aan een teamspsport. De contributie is voor sommige gezinnen moeilijk op te brengen. Het jeugdsportfonds kan dan helpen, kijk op www.jeugdsportfonds.nl of dit beschikbaar is in jouw gemeente.

Geld besparen met boodschappen doen

Een bekende tip, maar we noemen hem toch, want het werkt: maak een boodschappenlijstje en houd je eraan. Neem daarnaast niet meer contant geld mee dan je nodig hebt. Je komt alleen maar in de verleiding om te veel geld uit te geven. Vergelijk prijzen van artikelen in de supermarkt per kilo of per liter. Pas dan weet je of het ene merk duurder is dan het andere. Lang houdbare producten die in de aanbieding zijn, kun je gerust in grotere hoeveelheden inslaan. Producten zoals koffie, wasmiddelen of olijfolie gebruik je zo vaak, dat ze altijd wel opgaan. Houdt er wel rekening mee: aanbiedingen en de uitverkoop lijken erg aantrekkelijk. Ga daarom eerst na of je het artikel écht nodig hebt, want alleen dan profiteer je van de lage prijs.

Aanbiedingen in reclamefolders

Wil je niet in de verleiding worden gebracht door mooie aanbiedingen in de reclamefolders? Geld uitgegeven dat je waarschijnlijk niet of aan iets anders had besteed? Plak dan de bekende ja/nee of nee/nee sticker op uw brievenbus. Haal de stickers gratis af bij het gemeentehuis! Geadresseerd reclamedrukwerk en telemarketing stop je grotendeels door je aan te melden bij www.infofilter.nl. Lees meer over reclamedrukwerk op de website www.milieucentraal.nl.

Cadeautjes

Leg een voorraadje aan van kleine cadeautjes. Ga je onverwachts bij iemand op bezoek, dan hoef je niet op het laatste moment de stad  nog in voor een cadeautje. Kijk op internet om prijzen te vergelijken of om cadeaus te bestellen. Op Marktplaats.nl of in de kringloopwinkel vind je cadeaus die nog zo goed als nieuw zijn. Loop ook eens binnen bij de drogist of budgetwinkel voor aanbiedingen. Zelfgemaakte cadeautjes zijn uniek en persoonlijk: een bon voor 10 keer auto wassen, een zelfgemaakt kunstwerk in een lijstje, een horloge uit de familie. Sinterklaascadeau’s voor de kinderen? Organiseer een speelgoed-ruilbeurs met andere ouders.

Goedkoop op vakantie

Een goedkope manier van vakantie vieren is het ruilen van huis! Op internet zijn verschillende websites te vinden waarop u zich kunt aanmelden. Zet daarnaast, voordat je op vakantie gaat, je financiën op een rij. Niets is zo frustrerend als tijdens de vakantie zorgen hebben om geld. Zoek eens uit wat je de afgelopen jaren aan je vakantie kwijt was. En bekijk hoeveel je op dit moment te besteden hebt. Komen er, naast de vakantie, binnenkort nog andere grote uitgaven aan? Bepaal op basis van deze gegevens hoeveel je tijdens je vakantie maximaal per dag kunt uitgeven. Zorg ervoor dat je ook nog wat extra’s achter de hand hebt als je terugkomt, want vaak geef je toch wat meer uit danje had gepland. Ook kan een dagje uit erg duur zijn. Wil je toch graag weg? Je kunt misschien goedkoper uit zijn door eerst op internet te zoeken naar kortingsacties voor toegangskaartjes. Er bestaan diverse websites waarop dit soort aanbiedingen overzichtelijk worden gepresenteerd, bijvoorbeeld gerangschikt op locatie of soort bestemming. Even speuren op het web kan zo enkele tientjes schelen.

Energie besparen

Overweeg je om energiebesparende maatregelen door te voeren, thuis of op het werk? Kijk dan op www.energiesubsidiewijzer.nl. Met een paar kliks heb je een compleet en actueel overzicht van subsidies en andere financiële regelingen van het rijk, de provincie of uw gemeente voor jouw plannen. Een tip waar je thuis meteen mee aan de slag kunt is alle lampen in huis door spaarlampen te vervangen. Een spaarlamp gebruikt vier keer minder energie dan een gloeilamp en gaat tien keer langer mee. De aanschafkosten heb je binnen 1 tot 2 jaar terugverdiend. Ze zijn dus een beter alternatief voor je portemonnee en het milieu! Een gemiddeld huishouden heeft rond de 29 gloeilampen in huis. Als u al deze lampen vervangt door spaarlampen, kunt u € 95,- besparen op jouw energierekening.

Voordelig sporten

Ben je van plan om dit jaar te starten bij een sportschool? Of wil je beginnen met bijvoorbeeld salsadansen? Het is ook een sport om uit te zoeken waar de lessen leuk èn voordelig zijn. Je kunt namelijk, aan het begin van het seizoen, bijna overal meedoen aan gratis proeflessen. Met een beetje geluk kun je daarmee al maanden vooruit! Wilt u helemaal geen geld uitgeven aan sporten, maar wel fit blijven? Wandel een paar keer per week in het park. Spreek af met een vriend of vriendin als u geen zin heeft om alleen te gaan. Of leen de hond van de buren.

Geld besparen met Nibud

Naast de bovenstaande tips waar je meteen mee aan de slag kunt, zijn er op de website van het Nationaal instituut budgetvoorlichting (Nibud) nog meer tips te vinden. Deze tips zijn ingedeeld in verschillende categorieën zodat je makkelijk de tips kunt vinden die op uw situatie van toepassing zijn. Neem daarom zeker een kijkje op www.nibud.nl. Een andere website waarop je informatie kunt vinden over geldzaken en waar nog meer tips op staan is www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze website zijn de tips en informatie over geldzaken tevens verdeeld in verschillende levensfasen, beginnend bij studeren tot verhuizen of trouwen.

Medewerkers

Wie zijn wij?

“JouwHulpOnline is laagdrempelig en eenvoudig te gebruiken”

Quotes

Surround yourself with those who make you happy

-Anoniem